Kına Gecesi

image

Kına Gecesi

Her genç kızın hayali olan, düğün öncesi yapılan ve sadece gelin ve damadın bayan akraba-arkadaşlarından oluşan, kına yakılıp göbek atılan bir organizasyondur kına gecesi. Her yöreye göre değişir tabii bu organizasyon. Her yörenin kendine göre bir adeti, geleneği olduğu için farklılaşmalar oluyor. Ama günümüzde bazı ritüeller formaliteden yapılıyor artık. Örneğin önceden gelin ağlatma esnasında gelin ağlamıyorsa hoş karşılanmaz, evlenmeye meraklı olduğu düşünülürmüş. Ama günümüzde adet yerini bulsun diye bilerek ağlatılır gelin :) önce ağlatılır sonra oynatılır.

Düğün Organizasyonlarında her şeyin bir konsepti olduğu gibi kına gecesinin de bir konsepti var artık. Mesela gelinin kız arkadaşları espri olsun diye pijamalarıyla katılıyormuş. Böyle yeni yeni adetler..

Hediye olayına gelince de, yine klasiktir kına gecesinde kına ve kuruyemiş dağıtılır. Şimdilerde kırmızı oje veriyorlar kına hediyesi olarak. Bence çok mantıklı, zaten kızlardan oluşuyor bu organizasyon, en azından işe yarar bişey olsun. Kullanılır :)

Bir de kıyafet seçimi var. Gelin ilk önce güzel bir elbise giyer, geceye öyle katılır. Kına yakma ve gelin ağlatma bölümünde de bindallı giyer. Adettendir bu da, bindallı mutlaka giyilecek. Sonra kına yakılır, ağlanır, oynanır derken gecenin sonunda baya bir yorgun düşersiniz. Sonuçta bir kez yaşıyorsunuz böyle bir şeyi. Doyasıya tadını çıkarın. Çok ağlayın, çok gülün, çok oynayın, sabaha kadar eğlenin hatta. Her şeyin kusursuz olmasını beklemeyin, kusurlarıyla harika bir gün olmasını dileyin.. Bol şanslar :)

Yorum Bırakınız